Aardejaht Pilla-Palla Kirikus

Kutse tulla kirikusse aarete jahile pole Eestis tavapärane. Ometi just 25.märtsil oodatakse Tartus kella 13.30ks lapsi koos vanematega Teatri Kodu-Lastestuudiosse.Tõesti, Pilla-Palla kirik on üldsusele teatud jumalateenistuse pidamise viisist erinev, sest tavapärase pinkidel jutlustaja kuulamise asemel istuvad osalejad ühise laua taga koos – lapsed ja nende vanemad, meisterdades üheskoos midagi uut ja põnevat. Kuulatakse ka jutlust, vesteldakse ja arutatakse jutluse teemal. Lapsed saavad mängunurgas aega veeta. Koosviibimine lõppeb ühise söögilaua taga. Selline on jumalateenistus kogu perele.

Pilla-Palla kiriku idee on alguse saanud Inglismaalt. Idee on kutsuda kirikusse lapsed koos vanematega ja suhelda nendega neile mõistetaval moel ja viisil. Tänaseks on selliseid kirikuid maailmas kokku üle 30 000. Nende tegevus on väärtuspõhine, aidates nii inimesi Jumalale lähemale. Kogu tegevus peab sobima igas vanuse inimestele arendades seeläbi nende loovust. Nii toetuvad ka käelised tegevused Piibli lugudele avades lugude sisu tavapärasest erinevalt. Sõbralik ja avatud õhkkond õpetab  tähistama kohtumist ja sellest rõõmu tundma. Pilla-Palla kirik Tartus meeldib osavõtjaile väga. Algust on tehtud alles selle aasta veebruaris tähistades sõbrapäeva. 25. märtsil oodatakse taas huvilisi. Adventkiriku peretöö, lastetöö ja tervisetöö juht Allar Randlepp tõdeb, et selline töövorm on uudne ja suur väljakutse kirikule. Aga juba esimene kohtumine kinnitas, et sellisel moel Jumala tundma õppimine üheskoos perekonnaga, kus laps saab toetust oma vanematelt ja vanemad lastelt, selline rõõmus koosolemine liidab igati.

Aaretejaht toimub Pilla-Palla kirikus 25. märtsil kella 13.30-16.30 Tartus Lutsu 2, Teatri Kodu- ja Lastestuudio ruumides.

www.raadio7.ee/kirikuelu       https://raadio7.ee/podcast/kirikuelu-2018-02-16/s.

Reklaam