Eestis tähistati naiste  maailma palvepäeva

  1.märtsil peetakse maailma palvepäeva ehk rahvusvahelist naiste palvepäeva, mis toimub igal aastal märtsikuu esimesel reedel. Palvepäeva traditsioon sai alguse 1870. aastal Ameerikas, kui presbüterlaste hulgast pärit naised kutsusid teiste konfessioonide naisi üheskoos palvetama. Igaks aastaks valitakse kandev teema . Tänavu on selleks ,,Kogu Jumala loodu on väga hea”. Selle järgi koostavad igal aastal erineva riigi naised tekstid. Need vaatab läbi ja redigeerib neljaks aastaks valitav rahvusvaheline komitee, mille peakorter asub New Yorgis. Palvepäevale on kõikjal maailmas eelnenud tekste koostanud maad tutvustavad õhtud ja piiblitunnid Selle aasta palvetekstid on koostanud Surinami maailma palvepäeva komitee. Eestis on iga aastal märtsikuu esimesel reedel üle maailma oikumeenilised Jumala teenistused Maailma Palvepäeva raames. Oikumeenilsed Jumalateenistused toimusid Nõmme Rahum kirikus, Pärnu- Agapes ,Saaremaal, Tartus, Aseris, Jõhvis. 

Reklaam