Paavst Franciscuse sügisese visiidi tähtsaim osa on avalik missa, kohtumine rahvaga

25. septembril külastab Eestit Rooma paavst Franciscus ja tema visiidi  tähtsaim osa on missa. Selle aeg ja kohtumispaik pole veel teada. Eesti katoliku kiriku piiskop Philippe Jourdan märkis paavsti visiiti tutvustaval pressikonverentsil, et paavsti visiit pole tavaline riigipea visiit- paavst tuleb rahvaga kohtuma. Paavst on maailma peamine moraalne autoriteet. Paavstil ei ole võimu, on autoriteet,“ lisas ta.
Paavsti visiit on sätitud Balti riikide 100..aastapäeva järgi. Ehkki täpset päevaplaani veel ei ole, on teada, et kavas on kohtumised presidendi, valitsuse liikmete ja kodanikuühiskonna esindajatega..

Paavsti visiit algab 22. septembril Leedus, seejärel on paavst Franciskus 24. septembril Riias ja 25. septembril Tallinnas.

Reklaam