Lia Virkus soovitab: rukkivaht beseedega

4
Naudi kohe või järgmisel päeval külmkapikülmana!
Ka teada-tuntud mannavahtu võid nüüd valmistada tervislikumal moel, täisterarukkijahu ja marjadega. Lemmikuks on siin meie omad eestimaised hapud marjad – mustad sõstrad, mustikad või jõhvikad. Sel moel purkipanduna saab rukkivahtu külmas hoida mitu päeva. On ju mugav koju jõudes haarata külmast purgike tervislikku maiust ja piima või jogurtiga vahepalaks nautida! Pidulikul puhul kaunista purgimaius vahukoore ja beseedega.

2 dl külmutatud või värskeid musti sõstraid või mustikaid
5 dl vett
1 dl pruuni suhkrut (täpsem suhkrukogus oleneb marjade magususest)
1 dl täisterarukkijahu
Serveerimiseks:
piima, maitsestamata jogurtit või skyri või
2 dl vahukoort, 1 tl vanillisuhkrut ja väikesi beseesid peale pudistamiseks

Mõõda marjad vee ja suhkruga potti ning kuumuta keemiseni. Keeda 7-8 minutit ja soovi korral surista saumikseriga püreeks. Nõrista hulka rukkijahu ning keeda vispliga segades 4–5 minutit ehk kuni saad vedelamat sorti pudru. Lisa vajadusel veel suhkrut. Lase jahtuda ning mikserda puder vahuseks. Jaga väikestesse purkidesse ja tõsta serveerimiseni külma. Serveeri vanillisuhkruga vahustatud koorega ja pudista beseesid peale. Või naudi argipäeval külma piima, jogurti või skyriga.

Reklaam