LIA VIRKUS SOOVITAB: Kama-kirsimaius

4-6
Maitseb hea nii kohe kui ka järgmisel-ülejärgmisel päeval.
Minu ammune hitt-magusroog, millest ei tüdine vist iial! Selle teeb eriliseks just külmutatud kivideta kirssidest keedetud hapukas moos. Keeda moos valmis mitu tundi varem või veel parem eelmisel õhtul. Nii läheb magustoidu kokkupanemine juba kiirelt ka kergelt. Võid magustoidu purkidesse laduda vahetult enne serveerimist või kihiti laotuna hoida serveerimiseni külmas.

1 pakk (450 g) külmutatud kirsse
1,5 dl moosisuhkrut
4 dl vahukoort
600 g maitsestamata kohupiimapastat
5 sl suhkrut
3 tl vanillisuhkrut
3 sl rukkikama
Kaunistuseks:
mõned kirsid või veidi kirsimoosi
mündilehti

Kuumuta külmutatud kirsid (sulatada pole vaja) sortsu veega keemiseni, lisa moosisuhkur ja keeda segades 10 minutit. Jäta jahtuma, moos läheb jahtudes paksemaks. Moosi võiksid keeta valmis mõni tund varem või isegi eelmisel õhtul.
Vahusta koor, kohupiimapasta, suhkur, vanillisuhkur ja kama. ühtlaseks massiks. Ka vahu võid ette valmistada mõned tunnid varem ja hoida kuni serveerimiseni külmas. Tõsta purkidesse kihiti kirsimoosi ja kamavahtu, korda kihte. Tõsta kaunistuseks peale mõned kirsid või kirsimoosi ja väike mündileht.

Reklaam