Lia Virkus soovitab: hoidised rabarberist.

Rabarberimahl sidruniga

U 2 l

Kerge mõnus magus mahl, mida veega lahjendades saab kiirelt maitsvaks suvejoogiks serveerida.Mulliveega suisa limonaadiks.

1 kg rabarberit

0,75 l vett

500 g suhkrut

0, 5 sidruni mahl

Pese rabarberivarred ja tükelda. Keeda koos veega u 15 minutit, kuni rabarber on pehme, sõelu. Kuumuta sõelutud mahl potis koos suhkru ja sidrunimahlaga veel keemiseni ja jaga pudelitesse, Täida võimalikult ääreni, nii tekib vaakum ja mahl säilib paremini!

 

 

Rabarberi-banaanimoos maasikatega

6 -7 dl

Kaunis ja maitsev moos hommikupudrule, pannkookidele või magustoiduks koos maitsestamata jogurti ja müsliga. Ka moosisai on imehea!

500 g rabarberit

2 banaani

200 g maasikaid

1 vanillikaun

2 dl moosisuhkrut

 

Tükelda rabarber, tõsta potti, lisa moosisuhkur, tükeldatud maasikad ja poolikud banaaniviilud, keeda 5-10 minutit. Jaga eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.

 

 

Reklaam