Lia Virkus soovitab: kihiline ämbrisalat

Kihiline ämbrisalat
Kaheksale
Kui soovid salatit piknikule või maale sõites kaasa võtta, on mugav valmistada see plastämbrisse. Grillipidudest on kindlasti üle jäänud mõni lihaämber, mis taaskasutusse võtta. Kodus valmista kihiline salat muidugi kaunisse klaaskaussi, et kihid välja paistaksid.

1,8 l mahutav plastämber või suurem kauss
3 dl keetmata sarvekesi või muid pastatooteid
200 g Krakovi vorsti või sinki
4 muna
2 porgandit
2 tomatit
2 dl marineeritud kõrvitsat või tükeldatud marineeritud kurki
Kaste:
2 dl majoneesi
3 dl hapukoort
2 tl mahedamat Inglise sinepit (nt Felix) või Dijoni sinepit
2 tl aroomisoola
Kaunistuseks:
hakitud värskeid ürte (tilli ja peterselli)

Sega kokku kastmeained. Keeda sarvekesed ja nõruta sõelal, loputa külma veega, et kokku ei kleepuks. Lase lõplikult jahtuda. Keeda ja tükelda munad ning porgandid. Haki tomatid ja vorst või sink. Lao salatiained kihiti ämbrisse, alustades ja lõpetades sarvekestega. Pane kastet iga kahe-kolme kihi vahele ning kata salat sellega ka pealt. Puista üle hakitud maitserohelisega.

Reklaam