Lia Virkus soovitab:Õuna-martsipani plaadikook

Kodumaiste õunte ja martsipaniga mahlane plaadikook viib lihtsalt keele alla!
Põhi:
3 dl nisujahu
3 sl suhkrut
125 g külmkapikülma võid
2 sl sidrunist pressitud mahla
Täidis:
200 g manrtsipani
100 g toasooja võid
1 sidruni riivitud koor
4 muna
1 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
500-600 g hapukaid õunu

Mõõda jahu ja suhkur köögikombaini või kaussi. Lisa kuubikutena külm või ja sega puruseks taignaks. Lisa sidrunimahl ja töötle ühtlaseks, mässi kilesse ja tõsta tunniks külma. Rulli tainas küpsetuspaberiga vooderdatud väiksemale ahjuplaadile( nt 20 x 30 cm). Torka kahvliga augud ja eelküpseta põhja ahjus 175 kraadi juures u 10 minutit.
Täidise jaoks riivi külmkapikülm mandlimass. Vahusta toasoe või, martsipan ja riivitud sidrunikoor. Vahusta ükshaaval juurde munad. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa viimaks täidise hulka, kalla eelküpsetatud põhjale. Koori ja viiluta õunad, lao kaunilt pirukale. Küpseta veel ahjus u 25 minutit või kuni pirukas küps, lase väheke jahtuda ja lõika ruutudeks

Reklaam