Lia Virkus soovitab: kartulimarmelaad

Midagi erilist!!!

Kartulimarmelaad

Selle vahva retsepti saatis mulle kunagi üks lugeja, timmisin seda retsepti oma maitse järgi pisut ja siin see ongi. Retseptisaatja aga saatis selle retseptikese saamisloo:

Kartulimarmelaadi avastasin Pisa toidufestivalil. Elan Itaalias juba 7 aastat, kuid kartulimarmelaadi pole varem silma hakanud.  Olles ise maal elanud, mäletan et suve saabudes viskasid  talupojad salvedest vanad kartulid lihtsalt minema. Nüüd aga ostsin peale korralikku degusteerimist pisikese 200 grammise purgikese tervelt viie euro eest. Tulin koju ja asusin katsetama.  Moos sai taevalikult hea. Kuumalt meenutas ta õunamoosi, aga külmalt oli tunda ka kartuli maitset. Hommikul sõin seda salaamivorsti võileivaga ja kaaslane sõi röstsaiaga.  Kujutan ette, et kartulimoos sobib  suurepäraselt ka verivorstide juurde.

600 g kartulit

Paari cm tükike  ingverit

200 g tumedat roosuhkrut

1 sidrun, koos riivitud koorega

Koori ja tükelda kartulid üsnagi väikesteks  kuubikuteks. Pane vett just niipalju, et kartulid oleksid vaevu kaetud. Keeda neid 20 minutit ja lisa poole sidruni mahl ( loomulikult ilma seemneteta ja pigistatud pressi abil). Riivi moosi sisse umbes paar sentimeetrit ingveri juurt ja seejärel lisa 200 g tumedat roosuhkrut. Seejärel püreesta moos kergelt saumikseriga, kuumuta kolm minutit ja tõsta tulelt.  Pane pisikestesse purkidesse, nagu ikka katsete puhul, mis vajavad veel tõestamist. Edaspidi üritan lisada veidi rohkem sidrunimahla ja riivida sisse ka sidrunikoort.

Reklaam