Lia Virkus: värske kartuli salat tuunikalaga.

Värske kartuli salat tuunikalaga
Neljale
Valmistusaeg: 30 minutit
Kiirelt valmiv salat sobib hästi nii omaette lõuna- või õhturoaks kui ka grillkala kõrvale. Kasuta salati tegemisel esimesi värskeid kartulimugulaid.

300 g väikseid värskeid kartuleid
200 g rohelisi või kollaseid ube
1 karp tuunikala vees
1 suur peotäis või 2 potti rukola salatit
Kaste:
2 sl tomatisalsat (nt Texicana)

1 sl punase veini äädikat või palsamiäädikat
2 sl oliiviõli
soola ja musta pipart

Keeda kartuleid 6-8 minutit. Lisa potti pooleks lõigatud oad ja keeda veel 5 minutit või kuni mõlemad köögiviljad on pehmed. Sega samal ajal salsa äädikaga. Lisa vähehaaval õli ja vispelda, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola-pipraga. Nõruta kartulid ja oad. Lõika väiksemad kartulid pooleks, suuremad kolmeks. Sega kartulid-oad poole koguse kastmega, lase maitsestuda ja jahtuda samal ajal. Seejärel sega hulka nõrutatud tuunikala ja väiksemaks rebitud rukolalehed. Lisa ka ülejäänud kaste ja tõsta salat taldrikutele.

Reklaam

Kuulutused

Vaata kõiki kuulutusi