Hetkel eetris:
Üle ääre

Lia Virkus: värske kartuli salat tuunikalaga.

Värske kartuli salat tuunikalaga
Neljale
Valmistusaeg: 30 minutit
Kiirelt valmiv salat sobib hästi nii omaette lõuna- või õhturoaks kui ka grillkala kõrvale. Kasuta salati tegemisel esimesi värskeid kartulimugulaid.

300 g väikseid värskeid kartuleid
200 g rohelisi või kollaseid ube
1 karp tuunikala vees
1 suur peotäis või 2 potti rukola salatit
Kaste:
2 sl tomatisalsat (nt Texicana)

1 sl punase veini äädikat või palsamiäädikat
2 sl oliiviõli
soola ja musta pipart

Keeda kartuleid 6-8 minutit. Lisa potti pooleks lõigatud oad ja keeda veel 5 minutit või kuni mõlemad köögiviljad on pehmed. Sega samal ajal salsa äädikaga. Lisa vähehaaval õli ja vispelda, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola-pipraga. Nõruta kartulid ja oad. Lõika väiksemad kartulid pooleks, suuremad kolmeks. Sega kartulid-oad poole koguse kastmega, lase maitsestuda ja jahtuda samal ajal. Seejärel sega hulka nõrutatud tuunikala ja väiksemaks rebitud rukolalehed. Lisa ka ülejäänud kaste ja tõsta salat taldrikutele.

Reklaam