Lia Virkus soovitab: virsiku-vaarikakook

Virsiku-vaarikakook
Kümnele
Virsiku-vaarikakoogis pole kasutatud küpsetuspulbrit, mistõttu jääb see mahlane ja imemaitsev. Kook tuleb huvitavam laimiga, kuid võid tarvitada ka sidrunit.

2 virsikut või nektariini
1 laim või 1 väike sidrun
125 g võid
3 muna
3,5 dl suhkrut
3,5 dl jahu
3 dl vaarikaid
Kaunistuseks:
tuhksuhkrut
Serveerimiseks:
vanillsuhkruga vahustatud koort või vanillijäätist

Poolita virsikud või nektariinid, eemalda kivid ja lõika viljaliha kuubikuteks. Pese laimid või sidrun hoolikalt, riivi koor ja pressi välja mahl. Sulata kastrulis või. Vahusta munad suhkruga, lisa või, jahu, laimi- või sidrunikoor ja -mahl. Sega juurde virsiku- või nektariinitükid ja 2 dl vaarikaid. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga koogivormi. Puista peale 1 dl vaarikaid. Küpseta 200kraadises ahjus 35-45 minutit. Lase jahtuda ja puista peale tuhksuhkrut. Serveeri vahukoore või vanillijäätisega.

Reklaam