Lia Virkus: šokolaad teeb õnnelikuks-šokolaadiküpsised

Maapähklivõi-šokolaadiküpsised
18 suurt küpsist
Rohke šokolaadi, maapähklivõi ja soolapähklitega küpsised lausa sulavad suus!
300 g tumedat mõrušokolaadi ( soov. 70%)
100 g piimašokolaadi
100 g (pruuni) suhkrut
85 g võid
100 g maapähklivõid
1 muna
2 tl vanillisuhkrut
100 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbritõnnelikuks
100 g soolapähkleid
Haki 200 g mõrušokolaadi jämedalt, haki ka piimašokolaad, hoia eraldi kausikestes.
Haki ülejäänud 100 g tumedat šokolaadi ja sulata potis vesivannil. Lisa sinna sulanuna ka suhkur, või, maapähklivõi ning muna, sega kõik segamini. Sega jahu ja küpsetuspulber vanillsuhkruga ja lisa tainale, samuti jämedalt hakitud soolapähklid ja piimašokolaad. Lisa ka pool tumedat hakitud šokolaadi taigna hulka.
Tõsta suure lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuhjakesed, jäta vahele ruumi, sest küpsised vajuvad küpsedes laiemaks. Jaga ülejäänud hakitud šokolaad küpsistele ja küpseta neid ahjus 180 kraadi juures 10-12 minutit. Ahjust tulev lõhn ütleb, kui küpsised on valmis. Nad peavad jääma keskelt veel pehmeks, jahtudes muutuvad ääred krõbedaks. Lase jahtuda. Säilivad maitsvana 3-4 päeva õhukindlas karbis.

Reklaam