Lia Virkus soovitab: Keefiri-õunakook kaerajahuga

Keefiri-õunakook kaerajahuga

Mahlane ja maitsev õunakook, mida valmistada imelihtne! Asenda osa õuntest küpsete ploomidega, nii saad eriti hõrgu maitsekoosluse. See kook on mul küpsetatud tervisliku täisterakaerajahuga, aga vabalt võid koogis kasutada ka tavalist nisujahu.

3 muna
2, 5 dl suhkrut, sooovitavalt pruuni roosuhkrut
2 dl keefirit võu hapupiima
1 dl õli
3 dl täisterakaerajahu ( või nisujahu )
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut
600- 700 g õunu

Koori õunad , puhasta seemnetest ja lõika imeõhukesteks sektoriteks.
Vahusta munad suhkruga, lisa õli-keefirisegu ja omavehel segatud kuivained: jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Sega hulka ka õunadkud). Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 180 kraadi juures 30- 40 minutit või kuni kook küpsenud ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks

Reklaam