Hetkel eetris:
Ilmaelu

Lia Virkus soovitab: Beseerull keedukreemiga

Kaheksale
Beseerull maitseb hõrgult nii kohe pärast valmimist kui ka pärast paaritunnist külmas seismist. Järgmisel päeval seda kahjuks pakkuda ei kannata, sest besee vettib läbi.

• 4 munavalget • 2,5 dl peent suhkrut • 1 dl mandlilaaste

Kreem: • 4 munakollast • 5 sl suhkrut • 1 väikese sidruni riivitud kollane koor • 1 sl sidrunimahla • 2 dl 35% vahukoort

•2- 3 dl värskeid või külmutatud marju (nt vaarikaid)

Vahusta toasoojad munavalged suhkruga tugevaks läikivaks vahuks. Lisa vahustamise käigus vähehaaval suhkur. Määri mass küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja riputa üle mandlilaastudega. Küpseta ahju alumisel siinil 150° juures 15–18 minutit. Beseeplaat peaks ahjust väljavõtmisel olema veidi pehme ja niiske. Lase 10 minutit seista, kummuta siis teisele küpsetuspaberile ja eemalda kasutatud paber. Plaadi küpsemise ajal mõõda munakollased, suhkur, sidrunimahl ja -koor väikesse paksupõhjalisse keedunõusse. Kuumuta ettevaatlikult, pidevalt segades, kuni segu pakseneb, tõsta pliidilt ja jahuta külmaveevannis. Vahusta rõõsk koor tugevaks vahuks ning sega õrnalt keedukreemi hulka. Vahetult enne serveerimist määri kreem beseeplaadile, riputa peale värsked või sulanud ja kuivaks nõrutatud marjad ning keera beseeplaat paberi abil rulli.

Reklaam