Lia Virkus soovitab: Hurmaa-juustutort- võiks teha aastavahetuseks?!

Hurmaa-juustutort- võiks teha aastavahetuseks?
Hurmaa-juustutort
10 tk
Vahva kook-tort aastavahetuse peolauale! Saad valmis küpsetada päeva-kaks varem, tort läheb külmkapis maitsestudes vaid paremaks!  Osta ka urmaad
päev-varem koju, et oleksid küpsed ja maitsvad.
Põhi: 50 g võid
120 g piparkooke
Täidis:
2 küpset hurmaad (500 -600 g )
1 dl mett
200 g maitsestamata toorjuustu
250 g mascarponet
4 muna
2 sl nisujahu
2 sl sidrunist pressitud maha
2 tl kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
¼ tl muskaatpähklit
Kaunistuseks: 2 hurmaad
0, 5 tl kaneeli
Sulata või, purusta piparkoogid. Lisa hulka või ja sega ühtlaseks. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva ahjuvormi põhja.
Koori ja püreesta 2 hurmaad, lisa hulka mesi. Lisa toasoe toorjuust ja mascarpone hulka. Klopi lahti munad ja sega hulka. Sega jahu maitseainetega
ja lisa hulka.
Kalla täidis põhjale ja küpseta kooki 150 kraadi juures u 1 tund, keera kuumus kinni ja jäta lahtise uksega tunniks veel aeglaselt ahju jahtuma, et
ei tekiks pragusid. Tõsta üleöö külma.
Vahetult enne serveerimist püreesta üks pehme hurmaa ja teine  lõika viiludeks. Määri püree koogile ja kaunista hurmaaviiludega. Pinselda kauni läike
saamiseks ka viilud üle püreega, sõelu kaunistuseks peale kaneeli.

Reklaam