Lia Virkus soovitab: Rabarberikook krõbeda kardemonibeseega

Rabarberikook krõbeda kardemonibeseega
Ahjuplaaditäis
Pealt krõbe ja meeldivalt kardemonise beseega,  seest hapukalt mahlane! Maitseb just nii, nagu üks õige hea rabarberikook olema peab. Rabarberit üle doseerima ei
peaks, just see on paras kogus, et ka kardemon mõjule pääseks.

400 g rabarberit ( võib ka külmutatud)
150 g toasooja võid
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 dl nisujahu ( 180 g )
2 tl küpsetuspulbrit
6 munakollast
1 dl piima
Besee:
6 munavalget
3 dl suhkrut
1 tl purustatud kardemoni

Serveerimiseks tuhksuhkrut

Soovi korral ka kergelt  vahustatud koort ja maasikaid

Tükelda rabarberid. Vahusta või suhkrutega vahule. Sega küpsetuspulber jahuga. Lisa võivahule munakollased, piim ja jahusegu. Sega ühtlaseks ja laota küpsetuspaberiga
kaetud ahjuplaadile ( 30 x40 cm). Tainas jääb  pehme ja püüa see paberile laiali määrida.
Laota peale õhukese kihina rabarberiviilud ( sügavkülmutatud rabarberid laota poolsulanuna ning sõelu peale õhukeselt tärklist).
Vahusta munavalged sutsukese soolaga tugevaks vahuks, lisa vähehaaval suhkur, vahustamist jätkates, viimase suhkruga lisa ka kardemon. Vahusta, kuni suhkur on lahustunud
ja vaht kaunilt läikiv. Laota vaht ettevaatlikult rabarberitele ja küpseta ahjus 200 kraadi juures u 15-20 minutit, kuni kook kaunis ja küps . Lase jahtuda ja lõika ettevaatlikult ruutudeks, et krõbe besee väga ei pudiseks

Reklaam