Lia Virkus soovitab: Ahjustrooganov

Ahjustrooganov
Neljale
Talvine toekas ahjuroog, milles võid kiirel puhul kasutada poest ostetud valmislõigatud strooganoviribasid. Säästlikum on osta suurem lihatükk ja tükeldada see ise.
Soovitan ahjustrooganovi valmistada kohe kahekordse koguse, et saaks ka järgmisel päeval seda süüa. Samal ajal, kui ahjuroog küpseb, jõuad valmis keeta ka kartulid ja riivida-tükeldada ka meelepärase salati.

400 g seastrooganovi või seakaelakarbonaadi
2–3 sibulat
2-3 sl õli
2 hapu-või marineeritud kurki
1 dl majoneesi
2 dl hapukoort
1 dl kohvikoort
2 tl sinepit
1 sl tomatipastat või ketšupit
Sorts kurgimarinaadi
Soola ja musta pipart
lihamaitseainet
serveerimiseks rohelist sibulat või murulauku

Pruunista liharibad pannil õlis, maitsesta soola, pipra ja lihamaitseainega. Koori sibulad ja lõika õhukesteks ratasteks. Määri ahjuvorm õliga, laota liha vormi põhja ja kata sibulate ning kurgiribadega. Sega kastmeks kokku majonees, hapukoor, kohvikoor, sinep, sorts kurgimarinaadi tomatipasta või ketšup, maitsesta soola ja pipraga. Vala kaste lihale ning küpseta rooga 200-kraadises ahjus fooliumi all 20-30 minutit, kuni liha küps. Puista serveerides peale hakitud rohelist sibulat või murulauku

Reklaam