Lia Virkus soovitab: jõhvika-kodujuustutort

Kodujuustu-jõhvikatort

10 -12 tk

Ehe ja eestimaine, rukkileivapõhjal kodujuustutort on iga peolaua ehteks!

Rukkileivapõhi:
150 g musta rukkileiba, ilma seemneteta
60 g võid
2 sl (pruuni )roosuhkrut

Täidis:

4 dl vahukoort

3 tl vanillsuhkrut

300 g kohupiimapastat

400 g kodujuustu, nt Alma

5 tl želatiini + 5 sl vett

0,5 dl pruuni roosuhkrut

200 g külmutatud jõhvikaid või vaarikaid

Kaunistamiseks: roosasid marjabeseesid, peotäis värskeid jõhvikaid või vaarikaid.

Riivi leib või purusta köögikombainis, sulata pannil või ja suhkur, rösti leiba selles mõni minut. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale, suru lusikaga ühtlaseks. Tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
Purusta väheke sulanud marjad 0,5 dl pruuni suhkruga. Vahusta täidise tarvis vahukoor vanillsuhkruga, lisa kohupiimapasta ja vahusta segamini. Pane juurde kodujuust ja marjapüree. Maitse ja lisa vajadusel veel suhkrut.
Mõõda želatiin vette ja lase 5 minutit paisuda, seejärel lahusta see segades kuumaveevannil. Lase želatiinisegul veidi jahtuda. Nirista želatiin kiirelt segades täidise hulka ja kalla täidis vormi leivapõhjale. Pane tort külmkappi, lase üle öö tarduda. Kaunista beseede ja jõhvikatega.

Reklaam