Lia Virkus soovitab: mannabubert

Mannabubert
Neljale kuni kuuele
Bubert on kiire magustoit! Seda saab teha nii manna kui jahuga – mannaga tuleb see toekam, jahuga õhulisem. Kõige paremini maitseb see hapuka omakeedetud kisselliga serveeritult.

5 muna
näpuotsatäis soola
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
1 l piima
1,5 dl mannat

Eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged koos näpuotsatäie soolaga tihedaks vahuks. Mikserda munakollased suhkrutega heledaks vahuks. Kuumuta piim keemiseni ja nirista hulka manna, samal ajal segades. Keeda jätkuvalt segades, kuni saad vedela pudru. Tõsta pliidilt, lisa munakollasevaht ja siis ettevaatlikult ka munavalgevaht. Kuumuta segades veel korra keemiseni ja jaga bubert kausikestesse. Lase jahtuda ning serveeri kisselliga.

Mahlakissell
1 l punast hapukat mahla
1 dl suhkrut
2 sl kartulitärklist
1 dl vett

Mõõda mahl koos suhkruga potti ja kuumuta keemiseni. Nirista hulka veega segatud tärklis, samal ajal mahla segades. Kuumuta, kuni kissell pakseneb, kuid ära keema lase

Reklaam