Lia Virkus soovitab Banaanimuffinid šokolaadiga

10‒12 tk
Maiasmokkade lemmikud, mis on tänu taimeõlile ja gluteenivabale toortatrajahule ka tervislikud. Pidulikumal juhul valmista koogi peale šokolaadi-toorjuustukreem
1,5 dl taimeõli
2 muna
1 dl pruuni suhkrut
3 üliküpset banaani
100 g tumedat 70% mõrušokolaadi
2 dl toortatrajahu ( või nisujahu)
1 tl vanillsuhkrut
1 tl kaneeli
0,5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
Karamellkreem:
200 maitsestamata toorjuustu
1 karp ( 190 g ) keedetud kondenspiima

Vahusta munad suhkruga õhuliseks vahuks. Lisa õli ja kahvliga purustatud banaanid. Sega omavahel kuivained (jahu, kaneel, vanillsuhkur, sool ja küpsetuspulber) ning lisa koos hakitud šokolaadiga munavahu hulka. Jaga tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse ja küpseta eelsoojendatud 180-kraadises ahjus 15‒20 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda.
Soovi korral valmista muffinite kaunistuseks ka kreem, vahustades toasooja toorjuustu keedetud kondenspiimaga. Pritsi kreem muffinitele ja seejärel säilita muffineid külmas.

Reklaam