Lia Virkus soovitab: Kausisalat kuumsuitsulõhega

Neljale kuni kuuele

Kuumsuitsulõhega kasukalaadne kihiti laotud kausisalat maitseb alati hea, valmista see tund- paar varem ja tõsta külma, et kõik maitsed jõuaksid tasakaalustuda!

250 g kuumsuitsulõhet
4 keedetud porgandit
4 suurt keedetud muna
1 suurem hapukas õun
1 väike sibul
Kaste:
2 dl majoneesi
1,5 dl maitsestamata jogurtit või hapukoort
soola, sidrunipipart
soovi korral 2 tl mädarõigast
Kaunistuseks:
4-5 vutimuna
meelepäraseid idusid, pärlsibulaid, paprikarõngaid, värsket tilli

Koori ja riivi porgandid, samuti munad. Koori õun ja tükelda kuubikuteks. Haki sibul. Sega kokku kastmeained, maitsesta tugevalt soola ja sidrunipipraga, soovi korral ka mädarõikaga. Lao kõik ained läbipaistvasse kaussi kihiti: kuumsuitsulõhe, porgand, muna, sibul, hakitud õun. Pane kihtide vahele kastet – iga kolme kihi järel – ja tõsta seda ka peale. Kata kauss pealt toidukilega ja tõsta serveerimiseni külma. Enne serveerimist kaunista, tõstes idud poolikute vutimunade alla kui linnupesad ning sättides paprikarõngaid ja pärlsibulaid. Puista üle hakitud maitseroheliseg

Reklaam