Lia Virkus soovitab: Leivatort ,kodujuustu anšoovise(kilufilee) ja munaga

Leivatort kodujuustu, anšoovise ja munaga
8- 10-le
Võrratu tort igale peolauale, samuti lihavõtte pühade ajal!
300- 400 g viilutatud musta vormileiba, soovitavalt mitte teraleiba
50 g võid
300 g Kipperi ansoovist ehk kilufileed vürtsikastmes
4 keedetud muna
Täidis:
400 g kodujuustu
1 dl majoneesi
1 dl hapukoort
Hakitud tilli
Kate: 200 g kodujuustu
0, 5 dl hapukoort
0, 5 dl majoneesi
Kaunistuseks: 5 keedetud vutimuna
Väikseid tillioksi

1. Tõsta 10 ansoovisefileed kaunistamiseks kõrvale ja tükelda ülejäänud.
2. Tükelda leivaviilud väikesteks kuubikuteks ja kuumuta pannil võis mõni minut, segades, lase jahtuda.
3. Sega täidiseks 400 g kodujuustu, majonees ja hapukoor. Lisa ka riivitud munad.
4. Kata 24 cm lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga. Laota pool leivast vormi põhja. Lao peale pooled tükeldatud ansoovisefileedest ja laota pool kodujuustu-munatäidisest. Taas ülejäänud leivakuubikud , ülejäänud ansoovis ja kodujuustutäidis. Tõsta 4 tunniks kuni üleöö külma.
5. Sega katte jaoks kodujuust, majonees ja hapukoor, kata tort sellega. Kaunista ansooviserullide, keedetud vutimunapoolikute ja tillioksakestega.

Reklaam