Lia Virkus soovitab: munad kauniks looduslike vahenditega!

Sibulakoored on selleks olnud vana hea klassika, aga proovi sel kevadel hoopis helesiniseid mune punase kapsa ribadega! Lõika punane kapsas ribadeks, paki munad valge riidetüki või marli sisse. Pane munad külma vette ja keeda 15 minutit. Keetmise järel lase munadel veel keeduvees liguneda, et värv tugevam jääks . Jahuta külmas vees ja paki lahti.
Kel sinine ei meeldi, võiks proovida värvida munad kollaseks. Jäta keedetud munad üleöö likku kollasesse kurkumilahusesse ( 2 tl kurkumit tuleks lahustada 2, 5 dl kuumas vees, lisada ka 1 tl kanget äädikat ). Ei pea munakesi pakkima millessegi, lihtsalt üleöö leotades saad kaunilt kollased munad.

NB! Kui soovid kauneid läikivaid mune, hõõru need pärast värvimist üle toiduõlise (kasuta nt oliiviõli või kookosõli) köögipaberiga, see paneb matid värvilised munad rohkem särama.

Reklaam