Lia Virkus soovitab: Grillitud maksavardad tomati ja suitsupeekoniga

Grillitud maksavardad tomati ja suitsupeekoniga
Neljale kuni kuuele

Grillitud maks valmib kiirelt ja pakub hõrke maitseelamusi. Ära vaid üle küpseta! Vardasse võid tomati ja peekoniga koos lükkida paljutki veel, mis meeldib.

500 g veisemaksa
1 pakk suitsupeekonit
200 g kirsstomateid
2 punast sibulat
Marinaad:
2 sl valget veini või vett
2 sl oliiviõli
2 sl palsamiäädikat
1-2 tl Dijoni sinepit
1 tl vedelat mett
soola, musta pipart

Sega kokku marinaadiained. Lõika maks suupärasteks tükkideks, kalla marinaad peale ja lase seista pool tundi kuni üle öö. Lüki maks vaheldumisi peekoni, tomatite ja sibularatastega varrastele. Grilli vaid 5-10 minutit (maks peaks seest punaseks jääma, tähtis on mitte üle küpsetada!). Naudi kohe, kuumalt!

Reklaam