Lia Virkus soovitab: Rabarberi-Rita

Rabarberi-Rita
15 tk

Britakoogi õeke, aga rabarberiga. Minu ammune lemmik, ikka veel ei väsi ma seda igal kevadel küpsetamast! Tänu hapukale täidisele ja ingverile pakub see kook alati imelisi maitseelamusi.
Põhi:
125 g võid
1 dl suhkrut
2 munakollast
1 dl piima
1,5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
Kate:
2 munavalget
1,5 dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
1 dl mandlilaaste
Rabarberikeedis:
0,5 l tükeldatud rabarbereid (umbes 300 g )
0,5 dl vett
0,5 dl suhkrut
Täidis:
4 dl vahukoort
3 dl rabarberikeedist
1 dl suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
1,5 tl jahvatatud ingverit
1 sl sidrunimahla
Keedise jaoks pese, koori ja tükelda rabarberid ning pane koos vee ja suhkruga keema. Keeda nõrgal kuumusel 15-20 minutit ja lase jahtuda.
Samal ajal küpseta põhi. Vahusta või suhkruga, seejärel vahusta juurde munakollased. Lisa piim, jahu ja küpsetuspulber. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri sellele tainas õhukese kihina. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Vahustamise lõpupoole lisa suhkrud. Määri munavalgevaht ettevaatlikult tainale ja puista mandlilaastud peale. Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit.
Lase koogipõhjal jahtuda ja lõika kaheks võrdseks osaks.
Kui põhi on jahtunud, valmista täidis. Selleks vahusta koor ning sega koos suhkru ja maitseainetega pisut lohakalt rabarberikeedise hulka. Määri täidis ühele koogipoolele, tõsta teine pool peale ja lase üle öö seista.
NIPP! See kook on mul lausa nii suur lemmik, et panen selle tarbeks rabarberimoosi kohe õigete portsjonitena sügavkülma. Nii saan seda vahel ka talvel küpsetada ja oi kui hea see siis maitseb!

Reklaam