Lia Virkus soovitab: Rabarberi-Tosca

Rabarberi-Tosca
8–10 tk
Mõnusalt hapukas, samas vahvalt magus-krõbeda mandlikattega rabarberikook on kaunis nagu tort!
Lia uuest raamatust Rabarber. Krõmps ja särts.
175 g võid
2,5 dl suhkrut
2 muna
2,5 dl hapukoort
5 dl nisujahu
3 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
500 g rabarberit
Mandlikate:
100 g võid
100 g mandlilaaste
1,5 dl suhkrut
2 sl piima
1 sl vanillisuhkrut
Kaunistuseks: tuhksuhkrut
Serveerimiseks vanillijäätist, soovi korral
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munad ükshaaval ja vahustamist jätkates munad. Sega hulka hapukoor ja eelnevalt ühendatud kuivained. Sega kiirelt ühtlaseks tainaks ja kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 24–26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Tükelda rabarberid ja vajuta tainasse. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Sega potis mandlikatte koostisained (v.a vanillisuhkur) ja keeda segades madalal kuumusel paar minutit. Tõsta pliidilt ja sega juurde vanillisuhkur. Laota kuumale koogile ja küpseta veel15 minutit või kuni mandlikate on kaunilt krõbe.
Lase koogil jahtuda ja sõelu enne serveerimist peale tuhksuhkrut. Naudi soovi korral koos vanillijäätise või vahustatud koorega

Reklaam