Lia Virkus soovitab: võided/määrded karulauguga

Karulaugu-fetavõie
Kuuele
Naudi maitsekat karulaugu-fetavõiet musta leiva, karaski, ciabatta või liha-kala kõrvale. Sobib igale poole!

400 g fetajuustu (nt Fetaki)
2-3 suurt peotäit karulauku
1-2 küüslauguküünt
1 dl külmpressoliiviõli
Serveerimiseks:
rukkijahuga näkileibu, karaskit, ciabattat

Purusta tükeldatud karulauk, küüslauk ja õli sauseguriga ühtlaseks püreeks, sega hulka toasoe fetajuust. Säilita külmas.

Karulauguvõi

Kuuele

Karulauguvõi valmib lihtsalt ja maitseb hea värskelt küpsetatud rukkileival. Kindlasti tasub seda karpidega sügavkülma panna, kui hooajaliselt karulauku palju käes.

250 g toasooja võid

60-70 g karulaugulehti

0,5 väiksema sidruni mahl

soola, musta pipart

Pese karulaugulehed, kuivata ja haki hästi peeneks. Sega võiga, maitsesta sidrunist pressitud mahla, soola ja pipraga.

Reklaam