Karulaugu-fetavõie
Kuuele
Naudi maitsekat karulaugu-fetavõiet musta leiva, karaski, ciabatta või liha-kala kõrvale. Sobib igale poole!
400 g fetajuustu (nt Fetaki)
2-3 suurt peotäit karulauku
1-2 küüslauguküünt
1 dl külmpressoliiviõli
Serveerimiseks:
rukkijahuga näkileibu, karaskit, ciabattat
Purusta tükeldatud karulauk, küüslauk ja õli sauseguriga ühtlaseks püreeks, sega hulka toasoe fetajuust. Säilita külmas.
Karulauguvõi
Kuuele
Karulauguvõi valmib lihtsalt ja maitseb hea värskelt küpsetatud rukkileival. Kindlasti tasub seda karpidega sügavkülma panna, kui hooajaliselt karulauku palju käes.
250 g toasooja võid
60-70 g karulaugulehti
0,5 väiksema sidruni mahl
soola, musta pipart
Pese karulaugulehed, kuivata ja haki hästi peeneks. Sega võiga, maitsesta sidrunist pressitud mahla, soola ja pipraga.