Lia Virkus soovitab: kook, mida naudivad nii gluteenitarbijad kui ka mittetarbijad.

Mahlane rabarberikook toortatrajahuga
10-12 tk
Mulli:

Tänu toortatrajahule maitseb nagu kohupiima-rabarberikook.

4 muna
3 dl pruuni roosuhkrut (või valget)
400 g hapukoort
2 dl toortatrajahu
2 tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
500-600 g rabarberit
peale suhkrut ja kaneeli

Tükelda rabarber. Vahusta munad suhkruga. Lisa hapukoor ja küpsetuspulbri-kaneeliga segatud jahu. Viimaks sega hulka rabarberitükid. Kalla tainas võiga määritud 26‒28 cm läbimõõduga kõrgete äärtega ahjuvormi ning puista peale pisut kaneeli ja suhkrut.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25‒30 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda!

Reklaam