LIa Virkus soovitab: Grillitud köögiviljad küüslaugumarinaadis

neljale
Grillitud köögiviljad on maitsev lisand kala-liha kõrvale. Kasuta poes müüdavaid fooliumaluseid või pane köögiviljad kahepoolse grillresti vahele. Köögivilju võib muidugi varieerida, samuti nende koguseid.
1 suvikõrvits
1 baklažaan
2 sibulat
2 eri värvi paprikat
8-10 kirsstomatit
Marinaad:
2 küüslauguküünt
1 dl oliiviõli
1 sidrun
2 tl soola
0,5 tl musta pipart

Koori sibulad ja lõika sektoriteks, tükelda ka ülejäänud köögiviljad (v.a tomatid). Sega omavahel õli, purustatud küüslauk, sool, pipar ja sidrunist pressitud mahl, sega köögiviljadega. Köögiviljad võivad marinaadis tunnikese-paar seista, üksnes tomatid lisa vahetult enne grillimist. Tõsta köögiviljasegu fooliumalusele või grillimisraami vahele, küpseta sütel või grillil 10–15 minutit nõrgal kuumusel. Köögiviljad võiksid jääda meeldivalt krõmpsuks.

Reklaam