Lia virkus soovitab: Grillitud suvikõrvitsad parmesaniga

Neljale
Noored kodumaised suvikõrvitsad maitsevad värskete ürtide, küüslaugu ja oliiviõli marinaadis imehead. Serveerides riivi peale parmesani juustu.
2 keskmist suvikõrvitsat
0,5 dl oliiviõli
2–3 küüslauguküünt
soola, pipart
väike peotäis hakitud värsket tüümiani või punet (või 1 tl kuivatatud)
pealepuistamiseks u 50 g riivitud parmesani
Lõika suvikõrvitsad pikuti viiludeks, tõsta kaussi või karpi. Sega õli purustatud küüslaugu, soola, pipra ja ürtidega ning kalla suvikõrvitsaviiludele. Lase seista marinaadis 15 minutit, pööra neid mitu korda, et kõik pinnad saaksid marinaadiseks. Küpseta kuumal grillil 4–5 minutit mõlemalt poolt, kuni viilud on pruunikad. Laota grillitud köögiviljad vaagnale ja nirista peale veel oliiviõli, puista üle riivitud parmesaniga.

Reklaam