Lia Virkus soovitab: Tarretatud mustsõstrakook

10-le
Imehea sõstrakook, tänu mandli-ja kookosjahule jääb põhi õhuline ja suussulav. Kindel lemmik!

Põhi:
2 suurt muna
1 dl suhkrut
¾ dl kookosjahu
¾ dl mandlijahu
0, 5 tl küpsetuspulbrit
2 sl kakaojahu
0, 5 dl hakitud šokolaadi
Täidis:
250 g mascarponet
2 dl vahukoort
3 dl püreestatud mustsõstraid
1 dl suhkrut
6 zelatiinilehte
2 sl keevat vett
Kate:
2, 5 dl mustsõstraid
1, 5 dl lahjendatud sõstra- või viinamarjamahla
¾ dl tarretisesuhkrut

Vahusta munad suhkruga, lisa omavahel eelnevalt segatud kuivained ja hakitud šokolaad. Laota tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ümmarguse 24 cm ahjuvormi põhja ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Lase jahtuda.
Pane zelatiinilehed külma vette likku. Sega omavahel ülejäänud täidiseained.
Pigista zelatiinilehed kuivaks ja sulata keevas veetilgas, lisa täidise hulka ja kalla vormi jahtunud põhjale. Tõsta tunniks-kaheks külma.
Laota tardunud pinnale sõstrad. Kuumuta mahl koos tarretisesuhkruga, kuni suhkur sulanud. Lase väheke jahtuda ja tõsta lusikaga vähehaaval sõstardele. Tõsta taas külma tarduma, vähemalt 3 tunniks kuni üleöö.

Reklaam