Lia Virkus soovitab: MAHLANE MARJAPIRUKAS

Üks lihtsamaid ja maitsvamaid suvepirukaid! Vanillijäätisega koos imehea!
Taigen: * 200 g võid * 2,5 dl suhkrut * 6 dl jahu * 1tl küpsetuspulbrit *1 muna

Täidis: *7 dl mustikaid (või muid marju) *2 dl mustsõstraid * 200 g hapukoort * 1 muna * 3 tl vaniljesuhkrut * ½ dl suhkrut * 2 sl tärklist

Sulata või ja lase jahtuda. Lisa suhkur ja muna. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber, lisa võisegule. Sega taignaks. Suru 2/3 taignast rasvainega määritud 24 (või 26) cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele, ülejäänud 1/3 jäta peale pudistamiseks. Vala marjad taignale. Sega omavahel täidise ained, kalla marjadele. Pudista kõige peale taignapuru. Küpseta 170° juures 1 tund. Võid valmistada marjapirukat ka suure plaaditäie, korruta sel juhul kõik kogused kahega.

Reklaam