Kia Virkus soovitab:Riisi-hakklihapallid ahjus

Neljale kuni kuuele

Kuni lihapallid kastmes ahjus podisevad, jõuad valmis keeta meelepärase lisandi -keedetud kartulid, riisi, tatra või makaronid . Ka värske salat maitseb siia kõrvale hea!

500 g seguhakkliha
1 suurem sibul
2 küüslauguküünt
2 muna
1 dl pudruriisi
3 sl hakitud lehtpeterselli
2–3 dl köögivilja- või lihapuljongit
1 dl vahukoort
1 dl maitsestatud tomatikastet või ketšupit
soola, musta pipart

Haki sibul ja purusta küüslauk, sega koos munade ja keetmata riisiga hakkliha hulka. Maitsesta soola, pipra ja hakitud lehtpeterselliga. Vormi kanamunasuurused pätsid (u 8–10 tk), pruunista kergelt igalt poolt õlis ja tõsta ahjuvormi. Sega puljong koore ja tomatikastmega, vala pallidele. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25–30 minutit.

Reklaam