Lia Virkus soovitab Kartuli-kõrvitsapudruga ahju-bolognese

Neljale

Kõrvits lisab kartulipudrule kaunist värvi ja mõnusalt magusat maitsenüanssi, samuti teeb selle ka tervislikumaks. Küpseta vormiroog neljas väikeses portsjonivormis või ühes suures. Itaaliapärane hakklihakaste sobib hästi ka värskelt keedetud pastaga, alati ei peagi sellega vormirooga valmistama.

400 g sea- ja veisehakklihasegu
1 suur sibul
1 porgand
1 varsseller
1 sl oliiviõli
2 küüslauguküünt
1 loorberileht
1 tl kuivatatud tüümiani või punet
1 purk purustatud tomateid (400 g)
2 dl puljongit
soola, musta pipart
Kartuli-kõrvitsapuder:
600 g kartuleid
200 g kõrvitsat
0,5 dl kohvikoort
1 muna
2 sl võid
0,5 dl värskelt riivitud parmesani juustu
1,5 tl soola
Koori ja haki sibul ja porgand, viiluta sellerivars ning pruunista need pannil või malmpoti põhjas õlis. Lisa hakkliha ja pruunista ka see segades. Maitsesta segu soola ja pipraga. Lisa purustatud küüslauguküüned, loorberileht, tüümian või pune, purustatud tomatid ning puljong. Kuumuta segades keemiseni ja lase nõrgal kuumusel umbes 25 minutit podiseda. Pane ahi 250 kraadi juurde sooja.
Koori kartulid ja kõrvits, lõika kuubikuteks. Keeda soolaga maitsestatud vees kaane all pehmeks. Kalla vesi ära ja nõruta. Tambi pudruks, vala hulka kuum koor. Lisa ka muna, või ja riivitud juust, maitsesta vajaduse korral soolaga.
Jaga hakklihakaste vormi(de) põhja ja kata pudruga. Küpseta ahjus umbes 10 minutit ja serveeri.

Reklaam