Eesti Kirikute Nõukogu oikumeeniline aastapreemia saab tänavu Eesti rahvusringhäälingu ajakirjanik Anne Raiste.

 

Anne Raiste on alates 1994. aastast kajastanud regulaarselt kirikuelu sündmusi ERR-i uudistesaadetes, eeskätt “Aktuaalses kaameras”. Kajastamist on leidnud nii Eesti kirikute nõukogu kui selle liikmeskirikute uudised ja tegevused, samuti kiriklikud pühad ning religiooni roll ühiskonnas.

Käesoleva aasta märtsis viibis Anne Raiste koos ERR-i võttegrupiga Roomas ja Vatikanis, kajastades nii roomakatoliku kiriku omaaegse peapiiskopi Eduard Profittlichi õndsakskuulutamise protsessi dokumentide üleandmist Pühale Toolile kui ka paavst Franciscuse audientsi, kus osalesid teiste hulgas paavsti 2018. aastal toimunud Eesti-visiidi korraldamises osalenud inimesed.

Anne Raiste on varem pälvinud tunnustuse erinevate kirikute nõukogu liikmeskirikute poolt, näiteks piiskop Platoni ordeni III järgu ordeni (2009) ja EELK meediapreemia (2014).

Kirikute nõukogu oikumeeniline aastapreemia antakse üle Pirita kloostri kabelis 18. detsembril.

Eelmisel aastal andis kirikute nõukogu oikumeenilise aastapreemia paavst Franciscuse Eesti-visiidi raames 25. septembril 2018 Tallinna Kaarli kirikus toimunud oikumeenilise noortekohtumise peakorraldajatele.

Neljapäeval kohtusid Tallinna Nõmme baptistikirikus toimunud töökoosolekul kirikute nõukogu liikmeskirikute juhid ka Püha Tooli uue apostelliku nuntsiuse peapiiskop Petar Rajiciga, kes andis oma volikirjad üle president Kersti Kaljulaidile. Nuntsius väljendas heameelt erinevate kirikute aktiivse koostöö üle Eesti kirikute nõukogu tegevustes.

Reklaam