Lia Virkus soovitab: Rosolje Soome moodi

Kuuele kuni kaheksale
Igati maitsev rosolje, aga siiski teistsugune kui me eestlastena oleme harjunud sööma. Sel moel serveeritud rosolje näeb kaunim välja kui eestimaine koorega läbi segatud roosa salat. Lisaks võib seda serveerida punapeedimarinaadiga roosaks värvitud vahukoorega. Tervisliku toidu austajatele soovitan seda rosolje ka ilma roosa vahuse kastmeta, marineeritud kurk annab maitsekust juba isegi.

4 keedetud kartulit
4 keedetud peeti
4 keedetud porgandit
2 marineeritud kurki
1 õun
1 punane sibul
2 heeringafileed (180 g)
3 keedetud muna
Kaste:
3 dl vahukoort
2–3 tl peedimarinaadi
soola, suhkrut
Tükelda kõik komponendid väikesteks kuubikuteks või riivi jämedalt. Sega vahetult enne serveerimist kõik omavahel või laota eraldi kuhjakestena vaagnale. Maitsesta vahustatud koor peedimarinaadi, suhkru ja soolaga. Tõsta kaste kuhjana salatile või paku eraldi kausikeses.

Reklaam