Lia Virkus soovitab Uueks aastaks: Daimi šokolaadiga juustutort

10–12 tk
Mu suur lemmik juustutortide seast. Selle juures meeldib mulle musta leiva-šokolaadiküpsisepõhi, mis sobib hästi vahuse kohupiima-toorjuustutäidisega. Üllatusena on tordi sees krõmpsud Daimi šokolaadi tükikesed.

Põhi:
100 g kuivanud musta leiba
150 g šokolaadiküpsiseid
150 g võid

Täidis:
200 g Daimi šokolaadi
500 g kohupiimapastat
400 g maitsestamata toorjuustu
1 sl vanillsuhkrut
1 dl suhkrut
4 dl vahukoort
5 tl želatiini
5 sl piima

Kaunistuseks:
100 g Daimi šokolaadi

Põhja valmistamiseks purusta kuivanud leib ja küpsised, soovitatavalt köögikombainis. Sega puru sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise tarvis vahusta toasoe toorjuust suhkrutega, lisa kohupiimapasta ja hakitud šokolaad.
Vahusta koor. Paisuta želatiini piimas 5 minutit ja sulata pidevalt segades pliidil madalal kuumusel või kuumaveevannil. Nirista želatiinisegu kohupiimavahu hulka, seda pidevalt vahustades. Sega hulka ka vahustatud koor.
Tõsta täidis vormi põhja peale. Pane tort 4–12 tunniks külma tarduma.
Vahetult enne serveerimist kaunista jämedalt hakitud Daimi šokolaadiga.

Reklaam