Lia Virkus soovitab:Piparkoogi kirju koer

Piparkoogi kirju koer

Jõuluajal maitseb piparkoogi kirju koer imehea! Siia on hea kasutada igat sorti piparkooke, mis jõuluajal kogunenud on. Nii omatehtuid kui ka poest ostetuid.

400 g piparkooke

200 g võid

100 g kuivatatud jõhvikaid

300 g hapusid marmelaadikuubikuid

4-5 sl mõrudat kakaopulbrit, nt Fazer

2 dl piima

1 dl suhkrut

Soovi korral 50 g metspähkleid

3 sl brändit

Murenda piparkoogid väikesteks tükkideks näppude vahel suurde kaussi, tükelda marmelaadid ja lisa koos jõhvikatega piparkookide juurde. Sulata või, sega piima, kakao ja suhkruga, soovi korral ka brändiga.
Lisa küpsisesegule ja sega hoolikalt läbi. Jäta kõvemate piparkookide puhul 5-10 minutiks seisma.

Vormi 2 rulli ja keera küpsetuspaberisse. Tõsta külma 4 tunniks kuni üleöö. Lõika viiludeks ja serveeri. Kaunista piparkoogipuruga ja soovi korral ka tükeldatud marmelaadiga.

Reklaam