Lia Virkus soovitab: Ameerika kapsa-porgandisalat ehk coleslaw

Ameerika kapsa-porgandisalat ehk coleslaw
4-6-le
Hea salati nii argiõhtuks kui ka peolauale. Salat maitseb hea nii kohe pärast kokkusegamist kui ka siis, kui on 3–4 päeva külmkapis seisnud.

400 g punast kapsast (või sellest poole koguse jagu valget peakapsast)
2 keskmist porgandit
1 punane sibul
2 sl seesamiseemneid
peotäis hakitud lehtpeterselli
Kaste:
1 dl majoneesi
0,5 dl magusteravat tšillikastet (nt Santa Maria)
2 sl valge veini äädikat
1 tl soola
1 tl suhkrut

Sega kokku kastmeained. Lõika kapsas ja sibul peenteks ribadeks, riivi jämeda riiviga kooritud porgandid. Sega kõik hakitud peterselli ja majoneesi-tšillikastmega. Lase võimalusel jahedas 1 tunnike maitsestuda. Puista serveerides üle seesamiseemnetega.

Reklaam