Lia Virkus soovitab: Viini šnitsel

viiele
Sobib nii kiireks argiõhturoaks kui ka peolauale!
Imehead krõbedad šnitslid valmivad vaid 15 minutiga.
500 g vasika-või sea välisfileed või Rakvere sea välisfileest minutipihve
2 muna
2-3 sl vett või piima
1, 5 dl jahu
1, 5 dl riivsaia ( soovitavalt isetehtud)
võid ja õli praadimiseks
Soola ja musta pipart
Serveerimiseks
1 sidrun
6 anšoovisefileed
kappareid

Vasardada minutipihvid kahe kile vahel mõlemalt poolt läbi, nii et need on hästi õhukesed. Maitsesta soola ja pipraga. Püüa vormida neile vasardades kaunilt ovaalne kuju. Vispelda kahvliga supitaldrikus lahti munad vähese soola ja vee või piimaga. Pane vähese soolaga segatud jahu teise supitaldrikusse ja riivsai kolmandasse. Kasta lihalõiked mõlemalt poolt esmalt esmalt jahusse, siis munasegusse ja seejärel riivsaiasse. Prae või ja õlisegus mõlemilt poolt kuldpruuniks. Igale lihatükile aseta serveerides sidruniviil ja soovi korral ka anšoovisefilee ja kappareid peale.

Reklaam