Lia Virkus soovitab: Poole tunni liha-makaronipada 

Neljale kuni kuuele
Kevadisel karulauguhooajal kasuta küüslaugu ja basiiliku asemel ohtralt karulauku. Sega suur peotäis hakitud karulauku ja mõned supilusikatäied karulaugupestot valmis roa hulka enne serveerimist.

5-6 dl pennet või spiraalmakarone
500-700 g seakaelakarbonaadi
3 sl õli
2 dl puljongit või vett
1 punane paprika
400 g külmutatud köögiviljasegu
3 küüslauguküünt
2 tl kuivatatud basiilikut
maitse järgi soola ja musta pipart
Serveerimiseks 1 pott värsket basiilikut
Soovi korral Parmesani juustu

Keeda makaronid rohkes vees peaaegu pehmeks ja nõruta sõelal. Samal ajal pruunista suurema poti põhjas õlis kuubikuteks lõigatud liha, maitsesta soola ja pipraga. Lisa vesi või puljong ning hauta 5-10 minutit. Kui liha on poolpehme, lisa kuivatatud basiilik, tükeldatud paprika ja hauta veel mõni minut. Lisa ka külm köögiviljasegu ja keedetud makaronid. Keeda veel paar minutit ja lisa lõpuks ka hakitud küüslauk. Kuumuta kõik koos veel korra läbi ja sega hulka väiksemaks rebitud basiilikulehed, serveeri kohe. Soovi korral riivi peale juustu.

Reklaam