Lia Virkus soovitab: rabarberikook kardemonibeseega

a
16-20 tk
See on suur ja maitsev hapukas-magus plaadikook, mis on suurepärane kevadine kohvikõrvane.

400 g rabarberit (võib ka külmutatud)
Tainas:
150 g toasooja võid
2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
6 munakollast
1 dl piima
Besee:
6 munavalget
3 dl suhkrut
1 tl purustatud kardemoni
Serveerimiseks tuhksuhkrut
Tükelda rabarberid.
Vahusta või suhkrutega vahule. Sega küpsetuspulber jahuga. Lisa võivahule munakollased, piim ja jahusegu. Sega ühtlaseks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (30 x40 cm). Tainas jääb pehme, seepärast määri see spaatliga laiali. Laota õhukese kihina peale rabarberiviilud (lase sügavkülmast võetud rabarberitel veidi sulada, jaga siis tainale ning sõelu peale õhuke tärklisekiht).

Reklaam