Hetkel eetris:
Piiblivõti

EKN tänujumalateenistus Keila Miikaeli kirikus.

Kolm kuud pärast koroonaviiruse haiguse COVID-19 tõttu väljakuulutatud eriolukorra algust ja paar nädalat pärast eriolukorra lõppu kogunesid Eesti Kirikute Nõukogu (EKN) liikmeskirikute juhid täna Keila Miikaeli kirikusse tänujumalateenistusele. Tänujumalateenistusel tänati kõiki neid, kes andsid olulise panuse koroonaepideemia tõrjumisele. EKNi tänukirjadega austati peaminister Jüri Ratast, regionaalministrit Riina Solmani, sotsiaalministrit Tanel Kiike, samuti hädaolukorra meditsiinijuhti Arkadi Popovi, valitsuse teadusnõukoja juhti Irja Lutsarit ning terviseametist Merike Jürilot, Martin Kadaid ja Ester Öpikut. Jumalateenistusel mälestati kõiki koroonaviiruse ohvreid Eestis ja kogu maailmas. Tänujumalateenistuse liturgia viis läbi õpetaja Matthias Burghardt, kõnelesid EKNi president peapiiskop emeeritus Andres Põder ja rahvastikuminister Riina Solman, pühakirja ja palveid lugesid EKNi liikmeskirikute juhid. Muusikutena teenisid teenistusel kaasa organist Pille Metsson ja bariton Ott Indermitte.

Reklaam