Lia Virkus soovitab: Kuulus TÄKUSALAT

Kuulus Täku salat

U 6 purki, a`0, 5 l

Vürtsikas ja mõnus köögiviljasalat, kus lähene loovalt, mis köögivilju sul rohkelt käes on.

Algversioon sellest hoidisest  pärineb Olustvere hoidistekonkursilt, olen ise tuuninud seda lisades tomateid topeltkoguse ja maitseaineid ka rohkem.  

2 kg küpseid tomateid

1 kg sibulaid

1 kg porgandeid

1 kg paprikaid

500 g õunu

500 g suvikõrvitsat

U 300- 400 g küüslauku

2-3 sl soola

5 sl suhkrut

1-2 sl musta pipart, purustatud

1-2 sl 30% äädikat või 5-6 sl õunaäädikat

0, 5-1 dl õli praadimiseks

Koori sibulad, küüslaugud ja porgandid, viiluta. Kuumuta suure poti põhjas õlis.

Tükelda paprikad ribadeks, tomat, suvikõrvits ja õunad kuubikuteks . Lisa potti ka sool, viilutatud tsilli, must pipar ja suhkur ning kuumuta u 30-40 minutit. Maitsesta äädikaga lõpus, kuumuta veel läbi ja lisa vajadusel veel soola, suhkrut või pipart. Salat on juba mõnusalt vürtsikas, kuigi maitsestub veel purkides. Jaga eelkuumutatud purkidesse ja sulge.

Reklaam