Pehme piparkook
10 tk
Pehmet piparkooki keeksivormis tasub advendiajal kohi mitmeid kordi küpsetada, et kodu saaks jõuluaroome täis!
2 muna
1 dl suhkrut
2 dl fariinsuhkrut
1, 5 dl hapupiima või keefirit
3 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1, 5 tl jahvatatud ingverit
1, 5 tl jahvatatud nelki
2 tl kaneeli
100 g võid
Vahusta munad suhkrutega ja lisa juurde hapupiim või keefir. Lisa omavahel segatud kuivaineid ( jahu, küpsetuspulber ja maitseained).
Lõpuks lisa juurde ka sulatatud ja väheke jahutatud või. Sega ühtlaseks ka kalla tainas võiga määritud ja küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 40-50 minutit. Kontrolli tikuga küpsust, tikk peab jääma kuivaks. Lase vormis 15 minutit jahtuda ja kummuta restile lõplikult jahtuma.