Lia Virkus soovitab:seene-lõhepirukas

kümnele
Sügis-talvistesse õhtutesse üks suur ja maitsev plaadipirukas, kus täidises seeni, riisi ja kuumsuitsulõhet. Saad pirukat valmistada nii poes müüdavate šmpinjonidega kui ka enda hoidistatud metsassentega.
• 1 kg lehttaigent

Täidis: • 1,5 dl pudruriisi • 5 dl puljongit • 250 g šampinjone • 1 suur sibul • 50 g võid • soola ja musta pipart • 200 g maitsestatud meelepärast toorjuustu • 300 g kuumsuitsulõhet • 2 sl hakitud tilli
Kaunistamiseks: mooniseemneid
Määrimiseks: 1 muna
Keeda riis puljongis pehmeks. Haki seened ja kuumuta pannil nii, et enamik mahla eraldub. Lisa või ja peeneks hakitud sibul, maitsesta pipraga. Seejärel pane juurde riis, toorjuust ja tükeldatud suitsulõhe. Lisa hakitud till ja maitsesta soola-pipraga. Lase jahtuda.

Lõika taigen kaheks ja rulli lahti nii, et üks tükk tuleb pisut suurem kui teine. Tõsta väiksem taignapool küpsetuspaberiga laetud ahjuplaadile, laota sellele täidis, tõsta teine taignapool peale ja vajuta ääred hoolikalt kahvliga kokku. Määri munaga ning torka kahvliga augud sisse. Küpseta ahjus 200° juures 30-40 minutit, kuni pirukas on pealt kaunilt kuldpruun.

Reklaam