Lia Virkus soovitab:Hakklihavorm kartulipudruga


Neljale-kuuele

Maitsev ahjuvormiroog, mis meelt mööda tervele perele. Marineeritud-peet või kurk kõrvale ja vahva õhtusöök taas olemas.

Kartulipuder:


1 kg kartuleid

3 sl võid

2 – 2,5 dl piima

1 tl soola

näpuotsatäis musta pipart

Hakklihakaste:

600 g segahakkliha( pooleks sea-ja vesiehakkliha)

1 suur sibul

2 küüslauguküünt

1 sl õli

250 g külmutatud köögiviljasegu

1 purk (380 g) Bolognese kastet

1 tl punet

soola ja musta pipart

Juustukate:

1 tl punet

1 dl riivitud juustu


Koori kartulid ja lõika tükkideks, keeda kergelt soolakas vees pehmeks. Haki samal ajal sibul ja küüslauk, prae pannil õlis klaasjaks. Lisa hakkliha ning pruunista, maitsesta soola-pipraga. Lisa ka köögiviljad ja tomatikaste, keeda 5 minutit tasasel tulel. Vala kartulitelt vesi ja tambi kartulid pudruks. Sega hulka või ja kuum piim, maitsesta soola-pipraga. Laota hakklihamass suurema võitatud ahjuvormi põhja ning kata kartulipudruga. Raputa üle pune ja riivitud juustuga. Küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit või kuni juust on sulanud ja vormiroog kaunilt pruunikas.

Reklaam