Neljale-kuuele
Maitsev ahjuvormiroog, mis meelt mööda tervele perele. Marineeritud-peet või kurk kõrvale ja vahva õhtusöök taas olemas.
Kartulipuder:
1 kg kartuleid
3 sl võid
2 – 2,5 dl piima
1 tl soola
näpuotsatäis musta pipart
Hakklihakaste:
600 g segahakkliha( pooleks sea-ja vesiehakkliha)
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
1 sl õli
250 g külmutatud köögiviljasegu
1 purk (380 g) Bolognese kastet
1 tl punet
soola ja musta pipart
Juustukate:
1 tl punet
1 dl riivitud juustu
Koori kartulid ja lõika tükkideks, keeda kergelt soolakas vees pehmeks. Haki samal ajal sibul ja küüslauk, prae pannil õlis klaasjaks. Lisa hakkliha ning pruunista, maitsesta soola-pipraga. Lisa ka köögiviljad ja tomatikaste, keeda 5 minutit tasasel tulel. Vala kartulitelt vesi ja tambi kartulid pudruks. Sega hulka või ja kuum piim, maitsesta soola-pipraga. Laota hakklihamass suurema võitatud ahjuvormi põhja ning kata kartulipudruga. Raputa üle pune ja riivitud juustuga. Küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit või kuni juust on sulanud ja vormiroog kaunilt pruunikas.