Lia Virkus soovitab:Hapukoore-küpsisekook


Kuuele

Valmistusaeg: 20 minutit + külmas 2 tundi kuni üle öö

Paljude lastega perede lemmikuks on küpsisekoogid. Enne söömist võiks lasta koogil vähemalt tund-paar külmas seista, veel parem üleöö. Lihtne ja ülihea!


• 2 pakki (à 180 g) kandilisi šokolaadiküpsiseid • 2 pakki kandilisi heledaid küpsiseid • 500 g hapukoort (20%) • 3 sl suhkrut • 2 sl mõru kakaopulbrit • 2 dl kanget kohvi • 2,5 dl hapukat moosi (nt kreegi-, kirsi-või jõhvikamoosi)


Keeda kange kohv ja vala kaussi jahtuma. Kasta heledad küpsised kohvi sisse ja lao alusele (nt 2 x 5). Kreemiks maitsesta hapukoor suhkru ja kakaoga, kata küpsisekiht kreemiga. Seejärel kasta tumedad küpsised kohvi sisse ja lao kreemile. Kata moosiga. Pane taas kiht heledaid küpsiseid, hapukoorekreemi ja tumedaid küpsiseid. Kata tort pealt kreemiga. (Kui kreemi jääb alles, võid laduda veel ühe heleda küpsisekihi ja katta kreemiga.) Pane kook külma ja lase sel seista vähemalt paar tundi, aga veel parem kui öö läbi. Kaunista meeleolu, aastaaja ja soovi kohaselt.Reklaam