Lia Virkus soovitab: Viini šnitsel

Neljale

Valmistusaeg: 20- 30 minutit

Austerlased ise serveerivad šnitsleid sidrunisektoritega kaunistatult ja pakuvad juurde toorsalateid. Pigista enne sööma hakkamist kindlasti sidrunist mahla šnitslile, see teebki need koos kapparitega eriti maitsvaks.


•500 g pehmet vasikaliha või sea välisfileed

•2-3 sl jahu • 8 sl riivsaia • 1 suur muna • soola • purustatud musta pipart • 1 sl külmpressitud oliiviõli • praadimisõli • võid

Lisandiks: • 1 sidrun • kappareid


Lõika liha viiludeks. Pane viilud kahe toidukile vahele ning klopi lihahaamriga. Puista jahu ühele, saiapuru teisele supitaldrikule. Klopi kolmandas supitaldrikus segamini muna, oliiviõli, sool ja pipar. Kasta lihatükk kõigepealt mõlemalt poolt jahusse, raputa ülejääk ära. Kasta seejärel munasse, viimasena aga saiapurusse. Aseta šnitslid üksteise kõrvale suurele taldrikule; tõsta taldrik mõneks ajaks külma, et paneering saaks kinnituda. Prae suurel pannil või- õli segus 1-2 šnitslit korraga ja prae mõlemalt poolt pruuniks. Ole šnitslite pööramisel ettevaatlik, et paneeringut mitte purustada. Serveeri šnitslid meelepäraste lisanditega võimalikult kohe, et paneering pehmeks ei muutuks. Kaunista sidruniviilude ja kapparitega.


Reklaam