Lia Virkus soovitab:õunamoosi-rosiakeeks

10 tk

Õunamoos teeb keeksi mõnusalt mahlaseks, ingver ja kaneel lisavad meeldivat vürtsi.

175 g võid

1 dl suhkrut

1, 5 dl fariinsuhkrut

3 muna

4 dl jahu ( nisu- või toortatrajahu)

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl kaneeli

1 tl jahvatatud ingverit

1, 5 dl rosinaid

2, 5 dl õunamoosi


Vahusta toasoe või suhkrutega. Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustamist jätkates.

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kaneel, ingver ja rosinad. Sega või-munavahu hulka.

Viimaks sega ettevaatlikult hulka õunamoos. Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi.

Küpseta 175 kraadi juures ahjus 40-50 minutit, kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase vormis 15 minutit jahtuda ja kummuta restile lõplikult jahtuma.

Reklaam