10 tk
Õunamoos teeb keeksi mõnusalt mahlaseks, ingver ja kaneel lisavad meeldivat vürtsi.
175 g võid
1 dl suhkrut
1, 5 dl fariinsuhkrut
3 muna
4 dl jahu ( nisu- või toortatrajahu)
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
1, 5 dl rosinaid
2, 5 dl õunamoosi
Vahusta toasoe või suhkrutega. Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustamist jätkates.
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kaneel, ingver ja rosinad. Sega või-munavahu hulka.
Viimaks sega ettevaatlikult hulka õunamoos. Kalla tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi.
Küpseta 175 kraadi juures ahjus 40-50 minutit, kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase vormis 15 minutit jahtuda ja kummuta restile lõplikult jahtuma.